دسته‌بندی نشده

استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در شناسایی فراریان مالیاتی

نظام مالیاتی در سه سال گذشته با هوشمندسازی به دنبال شناسایی و بستن گلوگاه های فراریان مالیاتی بوده است که در همین راستا از ظرفیت شرکت های دانش بنیان با بهره بردن از آخرین فناوری ها استفاده شده است.

به گزارش روابط عمومی قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی ؛ پرداخت مالیات بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم مشمول افرادی می شود که کسب درآمد می کنند و شرایط آن در این قانون آمده است از این رو اصناف، کارگران و کارمندان مشمول مالیات می شوند این در حالی است که به دلیل سنتی بودن روش ها دریافت مالیات و چانه زنی بین ممیز و مودی، زمینه فرار مالیات فراهم شده بود.

با تاکید بر نظام مالیاتی هوشمند و استفاده از توان دانش بنیان ها اکنون سازمان مالیاتی از سیستم چانه زنی به سمت داده محوری حرکت کرده است و با راه اندازی سامانه های مختلف نه تنها جلوی ترفندهای مالیاتی را گرفته است بلکه منجر شده است تا پرداخت مالیات با اصل عدالت محوری و به صورت عادلانه صورت بگیرد.

راه اندازی سامانه مودیان در راستای اجرای قانون پایانه های فروشگاهی یکی دیگر از دستاوردهای هوشمندسازی است که در آن اطلاعات و نحوه خرید و فروش، توسط خریداران و فروشندگان در آن ثبت می شود. بر اساس اطلاعات ورودی به این سامانه، نحوه مالیات بر مبنای داده، محاسبه و برگه تشخیص مالیات صادر می شود.

طبق آئین ‌نامه اجرایی تبصره 2 ماده ۲۱۹ قانون مالیات‌های مستقیم، شرایط برای همکاری سازمان با دانش ‌بنیان ‌ها فراهم شده است و از این طریق شرکت‌های دانش ‌بنیان بخش خصوصی می ‌توانند برای تحلیل و فرآوری داده‌ ها با سازمان امور مالیاتی همکاری کنند.

سازمان امور مالیاتی کشور با شرکت‌های دانشی که تکنولوژی‌های مورد نظر برای تحقق شفافیت و عدالت مالیاتی را داشته باشند اقدام به همکاری می کند که نتیجه آن شناسایی فراریان مالیاتی است.

اکنون در سازمان مالیاتی کشور زیرساخت ها با بهره وری از فناوری های روز دنیا، توسعه پیدا کرده و امکان رصد فعالیت ها و محاسبه مالیات بر اساس داده محوری فراهم شده است نه تنها راه های فرار مالیاتی بسته شده بلکه مودیان از پرداخت مالیات نیز احساس رضایت کنند.

استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در شناسایی فراریان مالیاتی

رصد درآمدهای مالیاتی با استفاده از ظرفیت دانش بنیانی

رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی در باره مشارکت روزافزون شرکت‌ های دانش‌بنیان، نخبگان و جامعه دانشگاهی برتر کشور گفته است که این همکاری در ایجاد زیرساخت‌ها و فناوری‌های موردنیاز در شناسایی فرارهای مالیاتی و رصد درآمدهای مالیاتی افراد موثر واقع خواهد شد.

شاهین مستوفی عنوان کرد که با بهره‌گیری هر چه بیشتر از ظرفیت های هوشمندسازی درصدد هستیم تا پایان سال علاوه بر مبارزه با فرار مالیاتی بر پیشگیری از وقوع فرار مالیاتی تمرکز کنیم اکنون سازمان امور مالیاتی پس از سال‌ها به نقطه بلوغ خود نزدیک شده و انتظار می‌رود تا سال آینده به صورت کامل به اجرا در بیاید.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت دانش بنیان گفته است که نظام مالیاتی کشور به طور شفاف و قاطع به دنبال برخورد با افرادی است که با وجود کسب سودهای سرشار مالیات نمی دهند و امکان برقراری عدالت اقتصادی را به چالش می‌کشند. ضمن اینکه هوشمندسازی نظام مالیاتی زمینه مطلوبی برای رصد تراکنش‌های مشکوک بانکی و مقابله با فرار مالیاتی ایجاد کرده است.

به گفته وی، سازمان امور مالیاتی کشور با بهره‌برداری از اطلاعات شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از نظام هوشمند توانسته است مؤدیانی را که تاکنون شناسایی نشده بودند زیر ذره‌بین قرار دهد و نسبت به مطالبه مالیات از آنها اقدام نماید.

مستوفی با بیان اینکه بهره‌گیری هر چه بیشتر از هوش مصنوعی در آینده نزدیک باعث جلوگیری از کتمان درآمد آن دسته از افرادی می‌شود که از کارت اجاره‌ای استفاده می‌کنند، تاکید کرده است که با به‌کارگیری گراف‌هایی که بر روی حساب‌های بانکی افراد اعمال می‌شود اطلاعات بسیار ذی‌قیمتی به دست می‌آید که شناسایی بخشی از معاملات صورت گرفته، کشف روابط مالی موجود در تراکنش‌های بانکی افراد و شناسایی ذی‌نفعان اصلی کسب درآمد از جمله آنها هستند.

دستاوردهای نظام مالیاتی در حوزه هوشمندسازی نه تنها درآمدهای دولت در حوزه مالیات ستانی را افزایش داده است بلکه فراریان مالیاتی را مجبور کرده است تا مانند سایر اقشار جامعه به جای کتمان درآمدها و سودهای سرشار، مالیات عادلانه را پرداخت کنند.

 

 

منبع:ایرنا

 

لینک کوتاه:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا