اقتصاد بین الملل

بحرانی شدن اقتصاد اسرائیل با عملیات فلسطینی‌ها

کارشناسان اقتصادی تاکید کردند که عملیات «طوفان الاقصی» که صبح امروز توسط مقاومت فلسطین علیه اشغالگران صهیونیست آغاز شد، تأثیرات مستقیم اقتصادی در آینده  این رژیم دارد. آنها همچنین پیش‌بینی می‌کنند که رژیم صهیونیستی فردا مجبور به تعطیل کردن بازار بورس برای جلوگیری از هرگونه پیامد مالی احتمالی شود.

گاد لیئور، خبرنگار امور اقتصادی روزنامه یدیعوت آحارونوت، گفت: جنگ با نوار غزه در شرایطی آغاز شد که بازار اسرائیل در انتظار تصمیمات سرنوشت ساز در مورد نرخ بهره بانک مرکزی اسرائیل بود، بخصوص که واحد پول رژیم اسرائیل ( شیکل) به کاهش ارزش خود در برابر دلار و سایر ارزهای خارجی ادامه می‌دهد و بورس تل‌آویو نیز چهارمین روز متوالی به کاهش خود ادامه داده است.

لیئور در گفت‌وگو با الجزیره گفت که جنگ در جبهه غزه باعث عمیق‌تر شدن بحران در اقتصاد رژیم صهیونیستی می‌شود، زیرا می‌تواند منجر به کاهش مداوم شکل در برابر دلار و سهام در بورس اسرائیل شود.

احتمال بسته شدن بورس رژیم صهیونیستی

وی با اشاره به احتمال بسته شدن بورس اسرائیل در صورت ادامه افت قیمت سهام گفت، پیش‌بینی می‌شود که اقتصاد اسرائیل متحمل زیان‌های هنگفتی شود که در این مرحله قابل محدود شدن نیست.

طبق دستور فرماندهی جبهه داخلی رژیم صهیونیستی، کلاس‌ها از منطقه بزرگ تل‌آویو تا مناطق همجوار نوار غزه تعطیل شده و صدها منطقه صنعتی و هزاران مؤسسه تجاری و مجتمع‌های تجاری که شاهرگ اقتصادی این رژیم را تشکیل می‌دهند و  به حدود سه میلیون اسرائیلی خدمات می‌دهند، تعطیل شدند.
میزان خسارات رژیم صهیونیستی در رویارویی‌های نظامی قبلی با مقاومت فلسطین ده‌ها میلیارد دلار برای بخش‌های اقتصادی، تجاری و گردشگری برآورد شده است.

تحلیلگر مسائل اقتصادی یدیعوت آحارونوت همچنین معتقد است که خسارات مالی و هزینه‌های جنگ کسری بودجه عمومی اسرائیل را عمیق‌تر خواهد کرد.
معاملات روز پنجشنبه در بورس تل‌آویو نیز نشان داده بود که شاخص تل آویو 35 0.5 درصد کاهش یافته و شاخص تل آویو 125  نیز 0.3 درصد کاهش یافت.
منافع اقتصادی در مرکز و جنوب اسرائیل کاملا مختل شد.

مطانس شحاده، کارشناس اقتصاد سیاسی نیز نیز به نوبه خود گفت: عملیات طوفان الاقصی اثرات مستقیم اقتصادی بر اسرائیل به طور کلی و  بالاخص جنوب سرزمین‌های اشغالی خواهد داشت.

وی در گفت‌وگو با الجزیره نت افزود: آسیب‌های اقتصادی مشخص خواهند شد و با ادامه تحولات میدانی، بر میزان عواقب آن افزوده می‌شود.
به عقیده شحاده، اما آنچه مسلم است  این است که منافع اقتصادی در جنوب اسرائیل و شاید تل آویو، پایتخت رژیم صهیونیستی تحت تأثیر حملات موشکی مقاومت فلسطین به کلی مختل خواهد شد.

این تحلیلگر اقتصادی پیش‌بینی کرد که اسرائیل  فردا یکشنبه برای جلوگیری از سقوط بیشتر سهام‌ها به بستن بازار بورس متوسل شود و همچنین پیش‌بینی کرد که با شروع معاملات ارزی، دلار در برابر شکل افزایش یابد.

شحاده بدون اشاره به جزئیات عددی تایید کرد که «طوفان الاقصی» یک ضربه بزرگ اقتصادی بر اسرائیل خواهد بود که هزینه آن ادامه تحولات مشخص شود.

لغو پروازها و تعطیلی فرودگاه‌ها

یدیعوت آحارنوت نیز نوشت که به دنبال حملات راکتی از سمت غزه فرودگاه‌های مرکز و جنوب اسرائیل تعطیل شدند.
کتائب القسام، شاخه نظامی حماس هم اعلام کرد که در نخستین حملات خود پایگا‌ها، فرودگاه‌ها  واستحکامات نظامی رژیم صهیونیستی را هدف گرفته است.
قبل از اینکه اعلام شود که در نتیجه حملات موشکی از سمت غزه پروازهای اسرائیل لغو شده است، ویدئوهای منتتشر شده مسافران را در فرودگاه بن گوریون در حالت وحشت نشان داده است.

این در حالی است که اقتصاد رژیم صهیونیستی هنوز تحت تأثیر پیامدهای اعتصاباتی بوده که به دنبال تصویب طرح اصلاحات قضایی توسط کنست به راه افتاد.
در سپتامبر گذشته، شموئل آبرامسون، اقتصاددان ارشد وزارت دارایی رژیم صهیونیستی گفت که سرمایه‌گذاری‌های خارجی در اسرائیل در سه ماهه اول سال 2023 کاهش قابل توجهی را ثبت کرده که به میزان 60 درصد در مقایسه با میانگین هر یک از سه ماهه اول 2020 و 2022 رسیده است. حجم سرمایه گذاری خارجی در رژیم صهیونیستی در سال 2022 حدود 28 میلیارد دلار برآورد شده است.

آگوست گذشته، مؤسسه رتبه‌بندی اعتباری مودی، هشدار داد که نگرانی نسبت به اقتصاد اسرائیل پس از تصویب قانون محدود کردن اختیارات دیوان عالی توسط کنست (پارلمان) به عنوان بخشی از طرح دولت برای اصلاح قوه قضاییه آغاز شد.

سازمان همکاری اقتصادی و توسعه  OECD نیز پیش بینی کرد که اقتصاد رژیم صهیونیستی در سال 2023 از سه درصدی که پیش بینی می‌شد به 2.9 درصد و در سال 2024 از 3.4 درصد پیش بینی قبلی به 3.3 درصد کاهش یابد.

 

 

 

 

لینک کوتاه:                      https://fesadsetiz.ir/mypg

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا