تأمین ۹۸ درصد بودجه اصفهان از مالیات
مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان از برگزاری هفته مالیاتی با هدف فرهنگسازی و اطلاعرسانی در زمینه مالیات خبر داد و گفت: ۹۸ درصد بودجه استان از محل مالیات تأمین میشود. همچنین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۴ تا پایان شهریورماه تمدید شده است.

به گزارش روابط عمومی قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی، احمدرضا مدبر نیا، امروز دوشنبه بیست و سوم تیر در نشست خبری اداره کل امور مالیاتی استان اصفهان اظهار کرد: در تاریخ شانزدهم تا بیست و دوم تیر، هفته مالیات نامگذاری شده بود. این هفته در راستای فرهنگسازی، اطلاعرسانی و برنامههای عملیاتی اداره کل دفتر مالیاتی استان، فرصتی مناسب برای خدمترسانی به فعالان اقتصادی قلمداد شد و البته لازم به ذکر است که موضوعات مربوط به فرهنگسازی و اطلاعرسانی تنها به این یک هفته موکول نشد.
وی افزود: در سال گذشته، ۳۴۰ میز خدمت در سطح استان در قالب اتحادیههای صنفی، مساجد و مصلیها برپا شد و همچنین در سه ماهه اول امسال نیز ۶۰ مورد از این میزهای خدمت ارائه شده است و هدف از این اقدامات، این است که با مراجعه فعالان اقتصادی به اتحادیههای صنفی، مساجد و دیگر مراکز، مشکلات آنها در حوزه مالیاتی حل و فصل شود.
مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان تصریح کرد: در سال گذشته و سه ماهه اول امسال در پرداخت بهموقع مالیات با اداره کل دفتر مالیاتی استان همکاری لازم را داشتهاند. همچنین از تمامی همکاران در نقاط مختلف استان نیز که در شرایط سخت و گاهی در شرایطی که دیگر ادارات تعطیل بودند، خدمات خود را بدون وقفه ادامه دادند، قدردانی میشود، زیرا این امر ضروری است، چرا که ۹۸ درصد از بودجه استان از محل مالیات تأمین میشود.
دریافت ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان مالیات در سه ماهه اول سال جاری
مدبر نیا ادامه داد: در سه ماهه اول سال جاری، ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان مالیات دریافت شده است که نسبت به دوره مشابه سال قبل، رشد ۲۸ درصدی را نشان میدهد و همچنین در بحث پرداخت عوارض، ۴.۹ هزار میلیارد تومان به حساب شهرداریها، دهیاریها و فرمانداریها پرداخت شده که رشد ۴۸ درصدی دارد.
وی با اشاره به اهداف اداره کل امور مالیاتی تاکید کرد: در اداره کل دفتر مالیاتی استان، سه هدف کلان در دستور کار قرار گرفته است، فرهنگسازی، اطلاعرسانی و تکریم ارباب رجوع، برقراری عدالت مالیاتی و مبارزه با پدیده فرار مالیاتی مورد توجه بوده است.
مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان ادامه داد: در راستای اهداف فوق، اقدامات متعددی در سال گذشته صورت گرفته است و در حوزه اطلاعرسانی، از طریق رسانهها و کانالهای ارتباطی سعی شد تا حقوق و تکالیف مالیاتی مردم به خوبی انتقال پیدا کند، در خصوص اظهارنامههای مالیاتی، اجرای تبصرهای از ماده ۱۴۶ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم، الزامی بودن تحویل اظهارنامه و مدارک مربوطه برای دریافت معافیتها و مشوقهای مالیاتی را تعیین کرده است و بنابراین اطلاعرسانی در این زمینه نیز صورت گرفت.
مدبر نیا با اشاره به تمدید تاریخ ارسال اظهار نامه مالیاتی بیان کرد: تاریخ تسلیم اظهارنامههای مالیاتی تمدید شد. صاحبان مشاغل که تا پایان خرداد موظف به ارسال اظهارنامه بودند، اکنون تا پایان شهریور فرصت دارند اظهارنامه مالیاتی خود را برای عملکرد سال ۱۴۰۳ به سایت سازمان ارسال کنند؛ صاحبان املاک و اشخاص حقوقی که دوره مالیشان در ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ به پایان رسیده است نیز تا پایان شهریور فرصت دارند اظهارنامه خود را ارسال کنند و در مورد صاحبان املاکی که موظف به ارسال در تیر بودند، نیز تمدید تا شهریور ماه صورت گرفته است.
وی افزود: در حوزه فرهنگسازی و اطلاعرسانی، اقدام مشترکی با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صورت گرفت که منجر به ایجاد یک تئاتر عروسکی شد و این اقدام ارزشمند این امکان را فراهم کرد تا نوجوانان و جوانان با نحوه وصول و مصارف مالیات آشنا شوند و فرهنگ مالیاتپرداختی از سنین پایین در جامعه نهادینه شود.
مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان با بیان به عدالت مالیاتی عنوان کرد: در بحث عدالت مالیاتی، اقدامات مهمی از جمله راهاندازی سامانه و پایان فروشگاهی انجام شد و این سامانهها به گونهای طراحی شدهاند که اگر یک فعال اقتصادی به سامانه متصل شود و صورتحساب الکترونیکی صادر کند، مأمور مالیاتی اجازه ورود به محل فعالیت را نخواهد داشت، مگر اینکه مغایرتی بین اطلاعات اظهارشده و دادههای موجود در سازمان وجود داشته باشد و در صورت وجود مغایرت، ابتدا به مودی اطلاع داده میشود و در صورت رفع مغایرت، دیگر مراجعهای صورت نمیگیرد و این رویکرد در عملکرد سال ۱۴۰۲ باعث شد تا ۲۰ درصد از افراد حقیقی و ۳۰ درصد از افراد حقوقی تحت بازرسی قرار گیرند، در حالی که بقیه یا خودشان پرونده خود را قطعی کردند یا از طریق قطعیسازی سیستمی این امر انجام شد و این اقدام نشاندهنده هوشمندسازی فرایندهای مالیاتی و مطالبه مالیات بر اساس داده است.
مدبر نیا ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات فرهنگسازی، نشاندار کردن مالیات بود و در این طرح، مودیان مالیاتی میتوانستند انتخاب کنند که مالیات پرداختی خود را در همان استان و در پروژهای که خودشان تعیین میکنند، به کار گرفته شود و در سال گذشته، ۷۸ پروژه با اعتبار بالغ بر ۸۷۰ میلیارد تومان و مشارکت ۲۸ هزار مودی در این طرح شرکت کردند و برای عملکرد سال ۱۴۰۳ نیز سازمان مالیاتی منتظر ابلاغ دستورالعمل است تا مودیان بتوانند مالیات خود را در پروژههای شهر خود اختصاص دهند و این اقدام با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شده است و در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر مشارکت عمومی در امر مالیاتپرداختی قرار دارد.
وی با اشاره به فرار مالیات خاطرنشان کرد: در بحث فرار مالیاتی، در سه ماهه اول سال جاری ۴۸ مورد بازرسی و ۱۸۱ گزارش ثبت شد که منجر به صدور ۱۶۴ میلیارد تومان برگه تشخیص شد و در سال گذشته نیز حدود ۷۷۰ میلیارد تومان برگه تشخیص صادر شد که از این میزان ۵۲۰ میلیارد تومان قطعی شد و در سه ماهه اول سال جاری، ۱۸۷ میلیارد تومان وصول مالیات در اثر مبارزه با فرار مالیاتی انجام شد، در حالی که در سال گذشته این رقم ۹۳۰ میلیارد تومان بود و با همکاران که در سطح استان بهصورت میدانی فعالیت میکنند و همراه با گزارشهای دریافتی از طریق سامانههای سوتزنی و ۱۵۲۶، به بررسی دقیق این موضوعات میپردازند.
مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان ادامه داد: با توجه به اینکه تمدید شده عملکرد ماده ۴۰۳ تنها در خصوص صورت جلسه و تفاهمنامه بوده و بایستی توسط وزارت اقتصاد و سازمان مدیریت برنامه و بودجه منتشر شود، ما نیز در انتظار ابلاغ آن هستیم و البته سازمان مالیاتی مشخص کرده است ولی هنوز روی سایت سازمان مالیاتی منتشر نشده است. با این حال قرار است در آیندهای نزدیک به طور رسمی معرفی شود، اما با توجه به پیگیریهای انجام شده، مشخص شده است که فقط صاحبان مشاغلی که فعالیتهای خود را تحت تبصره ۱۰۰ انجام دادهاند، میتوانند از این امکان استفاده کنند.
مدبرنیا در پاسخ به خبرنگار ایمنا، چگونه مالیات بر درآمد شرکتها بر اساس تبصرههای قانونی میتواند کاهش پیدا کند، اظهار کرد: در ماده ۱۴۶ مکرر آمده است که اعطای هرگونه معافیت، نرخ صفر یا مشوقهای مالیاتی مستلزم این است که اظهارنامه مالیاتی، دفاتر، اسناد و مدارک لازم توسط شما در موعد مقرر ارسال شده باشد و منظور از موعد مقرر، پایان شهریور است؛ یعنی تا ساعت ۲۴ روز سی و یکم شهریور در نتیجه، زمانی که گفته میشود تا ساعت ۱۲:۳۰ یا ساعت ۱۲:۳۱، این زمان دیگر در موعد مقرر قرار نمیگیرد و بنابراین، لازم است اظهارنامه اولیه خود را حتماً قبل از این تاریخ و در موعد قانونی ارسال کنید.
وی ادامه داد: در ماده ۱۳۲ اشاره شده است که شما تنها میتوانید از معافیت، نرخ صفر یا مشوقهای مالیاتی بابت آن واحد فعالیتی استفاده کنید که اظهار شده باشد و برای نمونه، اگر شما ۱۰۰ واحد فعالیت داشته باشید و تنها ۸۰ واحد آن را اظهار کرده باشید، میتوانید نسبت به ۸۰ واحد فعالیت اظهار شده از نرخ صفر یا مشوق استفاده کنید و بابت ۲۰ واحد فعالیت اظهار نشده، حق استفاده از مشوق را نخواهید داشت. پس نکته اصلی این است که ابتدا باید تمامی اظهارنامههای مربوطه به موقع و در موعد قانونی ارسال گردد.
مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان بیان کرد: نوع استفاده از مشوقها هم بستگی به نوع فعالیت شما دارد و برای نمونه، اگر شما شخص حقوقی با فعالیت کشاورزی باشید، تمامی فعالیتهای مرتبط با کشاورزی شما مشمول نرخ صفر خواهد بود. همچنین اگر پروانه بهرهبرداری خود را از سال ۹۵ دریافت کرده باشید و محل فعالیت شما در شهرکهای صنعتی واقع در مناطق کمتر توسعه یافته باشد، میتوانید تا ۱۰ سال و در سایر مناطق تا ۵ سال از مشوقها بهرهمند شوید. البته این موضوع بستگی به نوع مشوقی دارد که قصد استفاده از آن را دارید.
مدبر نیا افزود: در تبصره هفت ماده ۱۰۵ برای اشخاص حقوقی آمده است که اگر اظهارنامه سال جاری شما با توجه به قوانین بودجه سال نسبت به سال گذشته حداقل ۴۰ درصد افزایش داشته باشد، به ازای هر یک درصد افزایش در اظهارنامه، یک واحد درصد نیز میتوانید در نرخ تخفیف مالیاتی دریافت کنید.
وی بیان کرد: نوع فعالیت شما، محل فعالیت، سابقه فعالیت و نحوه اظهارنامه دهی شما تعیینکننده این است که چه نوع مشوقی را میتوانید دریافت کنید. اما مهمترین شرط، این است که اولین کاری که باید انجام دهید، ارسال صحیح و به موقع اظهارنامه مالیاتی خود در موعد مقرر است.