مبارزه با فساد یک جهاد همه جانبه است….واقعا نمیشود ما کار اقتصادی درست و قوی بکنیم، اما با مفاسد اقتصادی مبارزه نکنیم؛ این نشدنی است.
مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی)
مبارزه با مفاسد اقتصادی به عنوان پیش نیاز اجرای عدالت همواره یکی از آرمان ها و اصول جمهوری اسلامی بوده است به طوری که مقام معظم مدظلهالعالی مبارزه با فساد و سالم سازی اقتصاد را به عنوان یکی از شاخص های تحقق دولت اسلامی برشمرده اند.
امروزه ضرورت مبارزه همه جانبه، فراگیر و مستمر با فساد بر کسی پوشیده نیست و نیاز به قلم فرسایی ندارد؛ امری که نیازمند یک عزم همگانی است و تلاش قوای سه گانه، همراهی مردم و کنش نخبگان را می طلبد.
قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی به عنوان یک مجموعه مردم نهاد، بدون وابستگی به حزب یا نهادخاص برآن شده که با هدف مبارزه با مفاسد اقتصادی در مسیر ریشه کن کردن فساد و سالم سازی اقتصاد ایران اسلامی گام بردارد.
اهداف:
- کاهش سطح فساد در جامعه
- شکل گیری جریان مؤثر، مستمر و هوشمند مبارزه با فساد
- مبارزه با شکل گیری مافیای ثروت و قدرت و نهادینه شدن اشرافی گری و فساد در جامعه
- تحقق و اجرایی شدن منویات و فرامین مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در زمینه مبارزه با فساد و تحقق عدالت اجتماعی
سیاست ها و رویکرد ها:
- اتخاد رویکرد مسئله محوری در مواجهه با موضوعات و مشکلات
- گفتمان سازی و تولید محتوا و ادبیات متناسب با اهداف قرارگاه
- مردمی سازی و تقویت جنبه ی مردمی مبارزه با فساد
- شناخت صحیح و دقیق از چگونگی تولید فساد و راهکارهای مقابله با آن
- تلاش برای تشکیل شبکه فعالین و علاقمندان مبارزه با فساد
- مخاطبین قرارگاه:
- مسئولین
- نخبگان (حوزی، دانشگاهی، جریان های علمی و مطالبه گر و….)
- مردم
فرآیند و روش فعالیت:
- احصاء مسائل و راهکارها از طریق تشکیل میزهای تخصصی، برگزاری جلسات کارشناسی منظم، مصاحبه با صاحب نظران و رصد اتفاقات و تحولات اقتصادی کشور
- گفتمان سازی و مطالبه گری از طریق فضاسازی رسانه ای، نوشتن یادداشت های تخصصی، نامه، بیانیه، تولید و تهیه گزارش و خبر برای رسانه ها، برقراری تماس و برگزاری جلسات متعدد با مسئولین(مجلس و سایر نهادهای مرتبط)، تهیه برنامه رادیویی و تلویزیونی و…
- پیگیری حل مسئله