
کاهش شدید ذخایر آب و تأثیر آن بر تولید برق
به گزارش روابط عمومی قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی،اردیبهشت امسال، گرمترین اردیبهشت نیم قرن اخیر بود و رشد ۸ درصدی مصرف برق را به همراه داشت. این افزایش مصرف در حالی رخ داد که ذخایر سدهای کشور به شدت کاهش یافتهاند. نیروگاههای برقابی که معمولاً ۱۰ تا ۱۵ درصد برق کشور را تأمین میکنند، اکنون کمتر از ۵ درصد برق مورد نیاز را تولید میکنند.
شروع خاموشیها از بهار
اسفندماه سال گذشته، کارشناسان از بحران آبی کشور خبر دادند. کمآبی و خشکسالی باعث شده تا نیروگاههای برقابی، به ویژه در حوضه کارون بزرگ، با کاهش ۴۰ درصدی تولید روبرو شوند. بیش از ۷۵ درصد برق نیروگاههای برقابی کشور از این حوضه تأمین میشود.
اولویتهای تامین برق در شرایط بحران
در شرایط فعلی، اولویت نخست سدهای برقابی تأمین آب شرب، کشاورزی، صنعت و محیط زیست است و تولید برق در اولویت دوم قرار دارد. البته سدهای خاصی مانند کارون ۳ و مسجدسلیمان صرفاً برای تولید برق به کار میروند.
چشمانداز تابستان ۱۴۰۳
با وجود ظرفیت نصب شده ۱۲ هزار و ۲۲۵ مگاوات، پیشبینی میشود در تیر و مرداد حداکثر ۱۰ هزار مگاوات از نیروگاههای برقابی استفاده شود. اما در صورت نبود مدیریت مصرف و ادامه روند افزایش مصرف، تابستان امسال با ناترازی ۲۴ هزار مگاواتی و خاموشیهای گسترده روبرو خواهیم بود.