اخبار میز تخصصی بانکداری

تفاهم‌نامه همکاری ارزی بین بانک توسعه صادرات و صندوق ضمانت به امضا رسید

مدیرعامل و رییس هیئت‌مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران از امضای تفاهم‌نامه همکاری با بانک توسعه صادرات ایران خبر داد و تاکید کرد: این تفاهم‌نامه با هدف تسهیل دسترسی صادرکنندگان به خدمات بانکی ارزی و کاهش هزینه‌های مالی آنان منعقد شده است.

به گزارش روابط عمومی قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی ؛ افشار فتح‌الهی روز سه‌شنبه در مصاحبه با خبرنگاران، امضای تفاهم‌نامه همکاری بین این صندوق و بانک توسعه صادرات ایران را اقدامی مهم در جهت بهبود خدمات مالی صادرکنندگان دانست و اظهار کرد: این تفاهم‌نامه زمینه‌ساز همکاری‌های گسترده‌تری در حوزه خدمات بانکی ارزی خواهد بود.

وی ادامه داد: بر اساس ماده نخست، بانک توسعه صادرات متعهد می‌شود حساب‌هایی را نزد کارگزاران طرف قرارداد خود برای دریافت و نگهداری وجوه ارزی صندوق ایجاد کند و فرآیند انجام حواله‌ها را مطابق دستور صندوق و در چارچوب قوانین و مقررات انجام دهد؛ همچنین این بانک با همکاری صندوق، اسناد و مدارک مورد نیاز برای انتقال ارز و تبدیل آن به ریال یا سایر ارزها را تهیه خواهد کرد.

رییس هیئت‌مدیره صندوق ضمانت صادرات ایران یکی از نکات مهم این تفاهم‌نامه را عدم دریافت کارمزد در صورت خرید ارز توسط بانک در سامانه‌های بانک مرکزی عنوان کرد.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران درباره سایر خدمات این تفاهم‌نامه توضیح داد: بانک توسعه صادرات موظف است سایر خدمات بانکی مورد نیاز صندوق را نیز همچون اعتبارات اسنادی، صدور و پذیرش ضمانت‌نامه‌ها، صدور چک‌های تضمینی و سایر خدمات مرتبط را انجام دهد.

فتح‌الهی درباره مدت اجرای این تفاهم‌نامه بیان کرد: مدت اجرای این تفاهم‌نامه از تاریخ امضا به مدت یک سال شمسی تعیین شده است و به‌صورت خودکار برای دوره‌های یک‌ساله تمدید خواهد شد؛ همچنین در صورتی که هر یک از طرفین قصد اصلاح مفاد این تفاهم‌نامه را داشته باشند، باید یک ماه پیش از پایان دوره، موضوع را به‌صورت کتبی اطلاع دهند.

وی درباره نحوه فسخ این تفاهم‌نامه نیز افزود: در صورت فسخ تفاهم‌نامه هیچ تأثیری بر مانده وجوه ارزی صندوق در حساب‌های معرفی‌شده نخواهد داشت و بانک موظف است وجوه را در هر زمان به ‌صورت امانی در اختیار صندوق قرار دهد.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران به موضوع کارمزد اشاره کرد و گفت: بانک توسعه صادرات ایران بر اساس ماده (۳) این تفاهم‌نامه، تنها یک کارمزد در زمان خروج وجوه از حساب‌های معرفی‌شده از سوی صندوق دریافت خواهد کرد؛ این کارمزد بر اساس نرخ‌های مورد توافق طرفین و با توجه به مبلغ دستور حواله‌های صندوق محاسبه می‌شود؛ همچنین، در صورت تبدیل یا انتقال ارز توسط بانک، هیچ کارمزدی به مبلغ ارز معامله‌شده تعلق نخواهد گرفت، مگر در مواردی که مستقیماً انجام حواله مطرح باشد.

وی اضافه کرد: در صورتی که صندوق، ارز حاصل از صادرات را در سامانه‌های معرفی‌شده توسط بانک مرکزی به بانک بفروشد و مبلغ موردنظر نزد بانک باشد، کارمزدی محاسبه نخواهد شد؛ همچنین صندوق متعهد است که بابت دریافت و نگهداری وجوه ارزی و صدور حواله توسط بانک، هنگام خروج وجوه، نسبت به پرداخت کارمزد و هزینه‌های مربوطه اقدام کند که این کارمزد برای ارز درهم، چهار در هزار و برای ارزهای دلار، یورو و یوان، چهار و نیم در هزار تعیین شده است.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران درباره تعهدات صندوق ضمانت صادرات ایران توضیح داد: صندوق متعهد است که کارمزد متعلقه را طبق مفاد ماده (۳) به بانک پرداخت کند. همچنین به محض دریافت اسناد واریزی مشتریان به حساب معرفی‌شده از سوی بانک، نسبت به ارسال تصویر آن به بانک و اخذ تأییدیه کتبی اقدام خواهد کرد.

فتح‌الهی اضافه کرد: حداکثر مهلت نگهداری وجوه در حساب‌های کارگزاری ۶۰ روز تعیین شده است؛ بنابراین صندوق موظف است ترتیبی اتخاذ کند تا پیش از این موعد، نسبت به خروج منابع اقدام کند؛ همچنین با توجه به حساسیت ویژه بر تراکنش‌های دلاری و به‌منظور کاهش ریسک‌های مترتب بر پرداخت‌های ارسالی، ارجح این است که صندوق‌های طرف قرارداد پرداخت‌های خود را با سایر ارزها انجام دهند؛ لازم به ذکر است که در صورت اصرار بر پرداخت‌های دلاری، صندوق با امضای این قرارداد تمامی ریسک‌های مترتب بر این پرداخت‌ها را پذیرفته است.

 

 

منبع:ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا