بانکداری

عملکرد بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز مطلوب است/ پیمان های منطقه ای موثر در خنثی سازی تحریم ها

مجید رضا حریری؛ رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در خصوص اثرات تحریم‌ ها بر اقتصاد ایران و آنچه مانع رشد اقتصادی کشور شده گفت: بی شک اقتصاد ایران در سال‌های گذشته از موضوعی به نام تحریم خارجی بسیار رنج برده است به طوری که در بیش از سیزده سال گذشته آثار خود را به تدریج در اقتصاد ایران بروز داده است.

وی در این باره افزود: برای غلبه بر مشکلات اقتصادی ایران دو راه حل می‌توان پیشنهاد کرد. اولین راهکار حل مشکلات و چالش‌های سیاسی با دنیاست حال یا ما مقصر هستیم یا طرف مقابل، به هر حال نیمی از معضلات اقتصادی ما ناشی از این موضوع است که با دیپلماسی خارجی باید این مساله رفع و تنش‌ها به حداقل برسد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین توضیح داد: نیم دیگر حل معضلات و مشکلات اقتصادی کنونی، در اختیار ماست همانگونه که نیم قبلی در اختیار طرف مقابل است، بنابراین ما برای حل مشکلات و گرفتاری‌های اقتصادی اختیار صد درصدی نداریم، البته در کنار این موارد باید به این بخش دقت شود که همه معتقدیم بخشی از نوسانات بازار‌های مختلف ناشی از سوء مدیریت یا عدم تدابیر جایگزین برای کاهش اثر تحریمهاست.

حریری در این باره خاطر نشان کرد: آنچه در این موضوع حائز اهمیت است اینکه منزه کردن محیط اقتصادی از سوء مدیریت، فساد و پیدا کردن بازار‌ها و راه حل‌های جایگزین که بتواند اثرات تاثیری را بر اقتصاد ما یا خنثی یا کم اثر کند از جمله مهمترین برنامه‌ها و راهبرد‌های دولت باید باشد. پیمان‌های منطقه‌ای و ارتباط با بازار‌های جدید که در یک سال اخیر نشانه‌های خوبی را دیدیدم پیرو همان سیاست گذاری‌هایی که اثرات تحریم را تا حد ممکن خنثی می‌کند.

این فعال اقتصادی معتقد است: بنده معتقد هستم بانک مرکزی عصای موسی ندارد که معجزه کند، اتفاقا بانک مرکزی ابزار بسیاری کمی در اختیار دارد، چرا که با بانک مرکزی مواجه هستیم که تحت فشار‌های خارجی است و حدود ۱۵ سال است که تحت تحریمی سخت قرار دارد و دستش از داشتن  ابزار‌های بین المللی خالی است. بانک مرکزی ایران از یک سو در بازار داخلی مانند بانک‌های مرکزی بسیاری از کشور‌ها اختیاری ندارد بنابراین با سیستم بانکی مواجه هستیم که عملا دستور‌های بانک مرکزی را رعایت نمی‌کند، بنابراین نباید فکر کنیم بانک مرکزی می‌تواند معجزه اقتصادی کند.

وی در این باره توضیح داد: اینگونه نیست که عموما بتواند در بازار ارز مداخله کند و با مداخله هیجانات آنی را از بازار بگیرد. بانک مرکزی زمانی به نفع کاهش نرخ ارز می‌تواند در بازار مداخله کند که  منابع ارزی خوبی داشته باشد تا با قدرت مداخله کند، اما متاسفانه این شرایط را ندارد. امروز که دلار به ۳۵ هزار تومان رسیده نرخ دلار در  طلا و یک سری کالا‌های دیگر حدود ۴۰ هزار تومان ارزیابی می‌شود پس همین مقدار هم که دلار پایین‌تر است حاصل مداخلات و مدیریت بانک مرکزی در بازار است.

 


لینک کوتاه:    https://fesadsetiz.ir/hc1h

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا