ناترازی انرژی کشور با بهرهمندی از هوش مصنوعی قابل کنترل است
مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان فعال در حوزه کنترل انرژی گفت: استفاده از هوش مصنوعی میتواند موجب کنترل ناترازی انرژی و افزایش بهرهوری آن در کشور شود.
به گزارش روابط عمومی قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی ؛ مرتضی تقوایی حسین زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: هوش مصنوعی در شبکههای بزرگ، همچون قلب سیستم به انجام وظایف می پردازد تا حوزه بهرهبردار به بهرهوری بیشتری دست پیدا کند.
وی ادامه داد: ناترازی فقط در حوزه انرژی همچون آب، برق و گاز وجود ندارد، بلکه شاهد ناترازی در حوزههای حمل و نقل، منابع اقتصادی و کسر بودجه در جهان و از جمله در کشورمان هستیم، زیرا با وجود منابع محدود باید خدمات استاندارد و با مشخصات معین و متفاوت ارائه شود.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان بیان کرد: از هوش مصنوعی می توان در حوزه های دیگری همچون افزایش بهره بردای معادن و یا پایش سلامت افراد نیز بهره بُرد ولی متاسفانه بسیاری از مدیران از حوزه دانش بنیان و کمک هایی که این شرکت ها میتوانند ارائه دهند، فهم مناسبی ندارند و این موضوع باعث محروم شدن از “کاهش هزینه کشور و افزایش درآمد ملی” می شود.
وی با بیان اینکه کشور دارای منابع انرژی اما با محدودیتهایی رو به رو است، تصریح کرد: از سوی دیگر مصرف کنندگان انرژی نیز در زمانهای متفاوت از روزهای سال و همچنین ساعات مختلف شبانه روز، روشهای متفاوتی برای مصرف انرژی انتخاب میکنند.
تقوایی اظهار کرد: از این رو هوش مصنوعی میتواند بر اساس الگوریتم های متفاوت بهترین گزینه را به صورت لحظهای در کل شبکه انرژی به صورت ریل تایم (مشابه سازی زمان واقعی) و داینامیک (پویایی سیستم)، اطلاعات متغییر را بدون تأخیر پردازش کند و متناسب با شرایط مختلف سازگاری داشته باشد تا شبکه در بهترین حالت خود و با بالاترین میزان بهره وری انجام وظیفه کند.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه و با هوشمند سازی ایستگاه پمپاژ گاز می توانیم ۶۰۰ مگاوات از میزان اوج مصرف برق در کشور را (معادل میزان تولید ۶۰۰ مگاوات نیروگاه توس مشهد در زمان اوج مصرف برق) کاهش داد و یا با هوشمند سازی شبکه گازرسانی در کشور امکان آزاد سازی یک خط انتقال گاز به میزان یکی از فازهای پارس جنوبی وجود دارد.
منبع:ایرنا