سید جواد ساداتینژاد گفت: با واریز ۱۰ هزار میلیارد تومان، مجموع پرداختها به کشاورزان گندمکار کشور به ۸۳ هزار میلیارد تومان رسید و پرداخت کامل مطالبات گندمکاران را شاهد بودیم.
وی افزود: امسال یک سال استثنایی در تحویل گندم به دولت نسبت به سنوات اخیر بود که در این راستا ۶۰ درصد افزایش خرید گندم داشتیم.
ساداتینژاد با قدردانی از همه کشاورزان و حافظان امنیت غذایی مردم کشورمان، بیان کرد: ۵۱۰ هزار کشاورز ایرانی امسال به دولت گندم تحویل دادند که این کشاورزان تقریبا یک خانواده و جامعه ۲ میلیون نفری را تشکیل میدهند.
کدام استان ها بیشترین تولید گندم رو داشته اند؟
وی تصریح کرد: استان خوزستان با یک میلیون و ۳۶۱ هزار تن گندم، گلستان با بیش از ۷۵۸ هزار تن، کردستان با ۶۱۹ هزار تن، فارس با حدود ۵۰۰ هزار تن و کرمانشاه با ۴۷۳ هزار تن، رتبههای اول تا پنجم بین استانهای کشور در تحویل گندم به دولت را به خود اختصاص دادهاند.
وی اظهار امیدواری کرد در سال آینده با حمایتی که در حوزه خرید گندم انجام گرفته است، بتوانیم در حوزه گندم نان به خودکفایی برسیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تاکید رئیس جمهور برای پرداخت مطالبات گندمکاران ظرف مدت یک هفته، گفت: به دلیل تنگناهای مالی پرداختها به تاخیر افتاد که البته نسبت به سنوات گذشته این تاخیر کمتر بود که با اهتمام سازمان برنامه، عملیات مالی به پایان رسید و شاهد پرداخت کامل مطالبات گندمکاران بودیم.
میزان گندم خریداری شده چقدر است؟
وزیر جهاد کشاورزی کل گندم خریداری شده به صورت تضمینی و توافقی از کشاورزان در سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را ۷.۵ میلیون تن اعلام کرد و گفت: خرید گندم همچنان ادامه دارد ولی مقدارش روزانه کم شده است.
وی یادآور شد: در سال گذشته عدد خرید گندم ۴.۵ میلیون تن بود.
ساداتینژاد در خصوص موضوع اجرای الگوی کشت نیز گفت: بحث الگوی کشت براساس قانون ۱۴۰۱ بروزرسانی و آماده شده است و روز چهارشنبه رسما این ابلاغ را برای استانهای کشور در برنامهای با حضور روسای سازمانها انجام میدهیم و امیدواریم این حرکت بتواند، یک اتفاق مطلوب را در تولید کشت مطابق با شرایط اکولوژیک و اقلیمی در کشور بوجود آورد.