اخبار

۹ خودروی جدید به تولیدات خودروسازان داخلی اضافه خواهد شد

عبدالله توکلی لاهیجانی در نشست خبری با اعلام اینکه یکی از معضلات اصلی صنعت خودروی کشور عدم توجه به دانش بنیان شدن این صنعت در سال‌های گذشته بوده است، گفت: اگر بخواهیم ترجمه‌ای از دانش بنیان شدن در این صنعت ارایه کنیم همانا پرداختن به حلقه طراحی و توسعه محصول و بن‌سازه (پلتفرم)‌های بومی را می‌توان حلقه مفقوده این صنعت در کشور دانست.

وی گفت: بر این اساس در گام دوم برنامه‌های تحولی تلاش شد تا نقصان فقدان بن‌سازه‌های باکیفیت در صنعت خودروی کشور که مالکیت فکری آن در اختیار خودروسازان داخلی باشد مدنظر قرار گیرد.

توکلی بیان داشت: در شهریورماه سال جاری نمایشگاه تحول صنعت خودرو با تکیه بر دو مفهوم بن‌سازه‌های بومی و هم افزایی در صنعت خودرو با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی برگزار شد که طی آن نقشه‌راه آینده صنعت خودرو با تکیه بر بن‌سازه‌های با کیفیت بومی به همراه نمونه محصولات به نمایش گذاشته شد؛ در این بین تمرکز بر چهار بن‌سازه کلیدی برای دستیابی به محصولات باکیفیت با مقیاس اقتصادی تولید مد نظر قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین در گام دوم پوست اندازی پلتفرمی صنعت خودروی کشور برای گذار از محصولات فعلی به سمت محصولات با کیفیت که ابتکار عمل تولید آن‌ها در دست شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی باشد آغاز شد و هم‌اکنون توسط معاونت حمل و نقل وزارت صنعت معدن و تجارت به صورت هفتگی مورد پایش قرار می‌گیرد.

این مقام مسول وزارت صمت ادامه داد: در این برنامه یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مشتریان در صنعت خودروی کشور که همانا دستیابی به محصول اقتصادی باکیفیت با سازوکار اجرایی به‌روز لحاظ شده و هم اکنون مراحل طراحی و توسعه این پلتفرم توسط دو خودروساز کشور در حال اجرا است.

وی اظهار داشت: در محصول اقتصادی مدنظر که با توان مهندسان ایرانی در یک شرکت دانش‌بنیان داخلی طراحی انجام شده است، خودرویی با مصرف سوخت زیر پنج لیتر در صد کیلومتر طراحی شده است و البته در این خانواده محصول خودروی برقی ارزان نیز در حال طراحی و تکوین در یک شرکت دانش‌بنیان داخلی دیگر است.

بدین ترتیب در سال آینده شاهد محصولات جدید به شرح ذیل خواهیم بود:

۱-واریانت نخست خودروی اقتصادی سایپا بر پایه پلتفرم خودروی اقتصادی مشترک سایپا و ایران خودرو

۲- خودروی ری را (کراس اور پلتفرم اختصاصی ایران خودرو)

۳- خودروی اختصاصی پارس خودرو p۹۰ بر پایه پلتفرم به‌روز شده ال ۹۰ و قطعات کاملاً بومی

۴- خودروی آریای اتومات (بر پایه مگا پلتفرم اختصاصی سایپا)

۵- خودرو TF۲۱ بر پایه پلتفرم به‌روزآوری شده ایران خودرو

۶-خودروی اطلس بر پایه پلتفرم به‌روزآوری شده ایکس ۲۰۰ سایپا

۷- خودروی سهند بر پایه پلتفرم به‌روزآوری شده ایکس ۲۰۰ سایپا

۸- وانت آریسان سه منطبق بر استاندارد‌ها شرکت ایران خودرو

۹- وانت اختصاصی گروه سایپا منطبق بر استاندارد‌ها و فیس لیفت‌های محصولات جاری (مدل‌های سال) به منظور ارتقا استانداردها.

توکلی لاهیجانی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ گونه‌های مختلف بر روی پلتفرم اقتصادی مشترک سایپا و ایران خودرو مشتمل بر گونه برقی و همچنین دو محصول هاچ بک و SUV بر روی پلتفرم sp۰ عرضه خواهد شد.

رشد ۳۱۹ درصدی تولید خودروی کامل تا پایان مهرماه

مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت بیان‌داشت: در هفت‌ماهه امسال ۶۲۶ هزار و ۴۵۲ دستگاه خودرو در کشور تولید شد که در مقایسه با آمار مدت مشابه پارسال (تولید خودروی ناقص و کامل) رشد ۱۲ درصدی نشان می‌دهد، با این حال مقایسه تولید خودروی کامل نشان‌دهنده رشد ۳۱۹ درصدی است.

وی گفت: همچنین امروز تولید خودروی ناقص در دو خودروساز بزرگ کشور به صفر رسیده و تحویل خودرو به مشتریان ۳۰ درصد رشد داشته است.

این مقام مسول وزارت صمت یادآور شد: تا پایان مهرماه امسال ۲۳۴ هزار دستگاه خودروی کامل در ایران خودرو و ۲۳۳ هزار دستگاه خودروی کامل در سایپا تولید شد که سال گذشته این ارقام به ترتیب ۲۱ هزار دستگاه و ۹۱ هزار دستگاه بوده است.

وی همچنین به رشد تولید خودرو توسط بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: سهم خودروسازان خصوصی در این مدت از هفت درصد در سال گذشته به ۱۵ درصد افزایش یافته است؛ به‌طوری که تا پایان مهرماه امسال ۹۶ هزار دستگاه خودرو تولید کردند و این رقم در مدت مشابه سال گذشته تنها ۳۹ هزار دستگاه بوده است.

توکلی لاهیجانی با اشاره به جزئیات آمار هفته ماهه تولید خودرو، گفت: در این مدت ۵۴۵ هزار دستگاه خودروی سواری (رشد هفت درصدی)، ۶۲ هزار و ۹۰ دستگاه وانت (رشد ۴۷ درصدی)، یک‌هزار و ۷۶۱ دستگاه ون (رشد ۴۵۴ درصدی)، یک‌هزار و ۲۳۱ دستگاه مینی‌بوس و اتوبوس (رشد ۳۷ درصدی) و ۱۵‌هزار و ۸۹۳ دستگاه کامیون، کامیونت و کشنده (رشد ۱۸۷ درصدی) در کشور تولید شد.

وی ادامه‌داد: در حوزه موتورسیکلت نیز با همراهی انجمن موتورسیکلت‌سازان ایران در هفت ماهه امسال ۲۳۹ هزار دستگاه تولید شده و انتظار می‌رود این رقم تا پایان سال به حدود نیم میلیون دستگاه برسد؛ موضوعی که می‌تواند زمینه‌ساز نوسازی ناوگان موتورسیکلت کشور باشد.


 

لینک کوتاه:   https://fesadsetiz.ir/crbl

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا