
به گزارش روابط عمومی قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی، محمدباقر قاسملو، کارشناس مسائل اقتصادی، با تأکید بر اهمیت فاصله گرفتن از درآمدهای نفتی، تقویت حسابرسی سیستمی و استقرار نظام مالیاتی دادهمحور را گام کلیدی برای تحقق بودجه بدون نفت و دستیابی به عدالت مالیاتی عنوان کرد.
به گفته قاسملو، با هوشمندسازی فرآیندهای مالیاتی و جایگزینی سیستمهای سنتی با سامانههای اطلاعاتمحور، نهتنها سرعت و دقت حسابرسی افزایش مییابد، بلکه از فساد و برخوردهای سلیقهای جلوگیری میشود. این تحول موجب افزایش درآمدهای مالیاتی، کاهش فرار مالیاتی، و در نهایت، تأمین پایدار منابع بودجهای بدون وابستگی به نفت خواهد شد.
او معتقد است نظام مالیاتی هوشمند میتواند با تقاطعگیری دادهها، مودیان جدید و فراریان مالیاتی را شناسایی کرده و همزمان، بستر بهبود محیط کسبوکار و رشد تولید را نیز فراهم آورد. شفافسازی مصرف مالیات از دیگر اقدامات مثبت در این زمینه است که با طرح نشاندار کردن مالیات در سال ۱۴۰۳ آغاز شده و باید در سال جدید توسعه یابد.
قاسملو با اشاره به اهمیت این اقدامات گفت: تحقق بودجه بدون نفت نه فقط یک هدف اقتصادی، بلکه یک ضرورت برای پایداری مالی دولت و عدالت اجتماعی است.