پیوستن اعراب به بریکس و ایجاد قطب اقتصادی در برابر آمریکا
«وضاح طه » یکی از اعضای انجمن بینالمللی اقتصادی انرژی گفت که حدود ۱۲ کشور نامزد پیوستن به گروه کشورهای بریکس هستند که احتمالا شامل عربستان سعودی و امارات متحده عربی میشود.
وی در اظهاراتی به اسپوتنیک افزود: عربستان سعودی و امارات دو کشور نفتی هستند و پیوستن آنها به بریکس منجر به ایجاد یک گروه اقتصادی قوی با تنوع بیشتر و یک قدرت اقتصادی واقعی خواهد شد، آن هم با توجه به شرایطی که جهان در حال حاضر تجربه میکند.
این کارشناس تاکید کرد: تا زمانی که موضوع به منافع عالی اقتصادی ملی کشورهای عربی مربوط میشود، معتقدیم عضویت در این بلوک (BRICS) برنامه خاصی ندارد و نوعی اتفاق نظر وجود دارد که این گروه به سمت ائتلافهایی که موجب ایجاد تنشهای بیشتر میشوند، کشیده نشود و تمرکز آن صرفاً اقتصادی باشد.
کار کردن بی صدای گروه بریکس
طه با بیان اینکه الحاق به بریکس، منافع اقتصادی کشورهای عربی را تامین میکند، گفت: اگر معاملات در بریکس با ارزهای محلی نوعی کارایی و بهرهوری پولی و اقتصادی را برای مبادلات بین اعضا ایجاد کند، در این صورت قطعا برای کشورهای عربی بسیار مثبت خواهد بود.
عضو انجمن بینالمللی اقتصادهای انرژی همچنین گفت: گروه بریکس از سال ۲۰۱۱ بی سر و صدا برای هماهنگ کردن سیاستهای اقتصادی میان کشورهای عضوش کار کرده است.
کمک کردن به کشورهای در حال توسعه
وی افزود: این پنج کشور توانستند یک بانک توسعه ایجاد کنند که بدون وجود برنامههای سیاسی خاصی که اقدامات سیاسی سختگیرانه را برای کشورهای در حال توسعه تحمیل میکند، به کشورهای در حال توسعه کمک کرده و عملیات وامدهی از طریق برنامههایی آسان انجام شده و برای جلب اعتماد کشورهای در حال توسعه بوده، سرمایه این بانک به حدود ۵۰ میلیارد دلار میرسد.
طه با بیان اینکه بحران روسیه و اوکراین واقعیتهایی را آشکار کرد، گفت از جمله این واقعیتها افراط گرایی آمریکا و تمایل این کشور برای اعمال نفوذ بر روند رویدادهای اوکراین بود که نیاز به ایجاد یک قطب اقتصادی را برای ایجاد یک موازنه اقتصادی جهانی را میطلبد.
بریکس یک سازمان اقتصادی بین المللی
بریکس که یک سازمان اقتصادی بین المللی است در حال حاضر شامل برزیل، روسیه، هند، چین و جمهوری آفریقای جنوبی است.
بریکس (BRICS) نام گروهی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده است.
افزودن بحران های نوظهور بر بحران های جهانی
بریکس یک ائتلاف فراقارهای به شمار میآید که ساختاربندی جدیدی را برای اقتصاد و سیاست جهانی ایجاد کرده است. به باور کارشناسان این ائتلاف قدرتمند جهانی بدون مشارکت اروپا و آمریکا تشکیل شده است و این ظرفیت را دارد تا صدایی قوی در مجامع و مباحث مهم اقتصادی و سیاسی بینالمللی باشد و سیطره نظم مسلط فعلی را به چالش بکشد.
ایران نیز پیش از این درخواست خود را ارائه داده که با آن موافقت شده است، رئیسجمهوری اسلامی ایران در نشست اخیر بریکس حضور یافته و تاکید کرده بود که بحرانهای نوظهور از جمله کرونا، تغییرهای اقلیمی و منازعات منطقهای و بینالمللی بر شدت بحرانهای جهانی مثل توسعه منهای عدالت، گرسنگی، گسترش شکاف فقیر و غنی و به حاشیه راندن تنوع فرهنگی افزوده است؛ بنابراین برای همکاری، نیاز به نهادهای مستقل چند ملیتی در کنار سازمان ملل هر چه بیشتر شده است.
لینک کوتاه: https://fesadsetiz.ir/dodc