وارونه نشان دادن واقعیت مفسدان
آیتالله سید محمد سعیدی در دیدار داوود گودرزی دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی که در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت انجام شد، با بیان اینکه ورود حضرت معصومه (س) به قم منشأ یک تحول بزرگ نهتنها در قم بلکه با محوریت قم در جهان شد، اظهار کرد: در روایات هم نسبت به شهر مقدس قم تعبیراتی بیان شده است از جمله اینکه که علم، معرفت و بصیرت از این شهر به کل دنیا نشر پیدا میکند.
وی حرکتی که در فلسطین آغاز شده را نویدی برای تحقق مبارزه با فساد در عالم دانست و گفت: پیدایش هر نهضت و مکتبی به قیام مردم نیاز دارد؛ ولی برای ماندگاری یک حرکت و قیام باید پایههای اعتقادی آن حرکت تحکیم و تثبیت شود؛ بنابراین با ایجاد شور و هیجان بهتنهایی حرکت به ثمر نمینشیند و ادامه نمییابد.
تولیت حرم مطهر بانوی کرامت مبارزه با فساد را از کارهای اصلی، مهم و پایهای برای ماندگاری هر نهضت و انقلابی دانست و افزود: برای مبارزه با فساد باید فساد را بشناسیم، اولویتها را تشخیص دهیم و نسبت به روشهای مفسدان و راههای مقابله با آن شناخت داشته باشیم؛ زیرا مفسدان تلاش میکنند که در دستگاه محاسباتی مردم دستکاری کنند و واقعیتها را وارونه نشان دهند.
برگرداندن مفسدان به دامن جامعه
وی با بیان اینکه باید راهحلهای منطقی و مشروع مبارزه با مفاسد را بشناسیم ابراز کرد: باید از نتایجی که بهدستآمده حفاظت شود و اینجور نباشد که فسادی را پیدا کنیم و از بین ببریم و آن سنگر را به حال خودش رها کنیم.
آیتالله سعیدی با تأکید بر اینکه مبارزه با فساد مبارزه با انسانهای مفسد است، افزود: در مواجهه اول با مفسدان باید هدف شما برگرداندن شخص مفسد به دامن جامعه باشد همانطور که خداوند وقتی به حضرت موسی برای مبارزه با فساد فرعون مأموریت داد فرمود به سراغ فرعون بروید و با او با زبان نرم سخن بگویید تا شاید به دامن جامعه برگردد و خدا را به یاد بیاورد و از خدا بترسد.
وی با تأکید بر اینکه نگاه شما به مبارزه با فساد و مفسد باید متفاوت باشد، ابراز کرد: هدف از مبارزه با فساد ریشهکنکردن فساد است ولی در مبارزه با مفسد ازبینبردن در کار نیست بلکه هدایت و اصلاح مدنظر است.
تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه در مبارزه با فساد باید مردم برای اجرای قسط و عدل به پا خیزند، گفت: بازسازی انسانها از بازسازی اشیا ارزش بیشتری دارد و اگر افراد مفسد اصلاح شوند و برگردند اثر بیشتری در اصلاح جامعه دارند.
مبارزه با فساد با رویکرد انسانمحور و منفعلانه
در ابتدای این دیدار گودرزی دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی با اشاره بهضرورت مبارزه با مفاسد گفت: از ابتدای انقلاب اقداماتی برای مبارزه با فساد انجام شده است ولی هم رویکردها و روشها درست نبوده و هم جبهه منسجمی برای مبارزه با فساد شکل نگرفته است؛ ازاینرو مسئولان سالم کشور که زیاد هم هستند بهصورت فردی کار میکردند و این باعث شده که ذهنیت شیوع فساد در دستگاهها ایجاد شود.
وی با بیان اینکه ما به دنبال این هستیم که مبارزه با فساد را جبههای پیش ببریم و در راهکارها و رویکردها اصلاحاتی ایجاد کنیم، گفت: در کشور ما مبارزه با فساد با رویکرد انسانمحور و منفعلانه اجرا میشود درصورتیکه دنیا به سمتی رفته که جلوی وقوع فساد را میگیرند و امکان وقوع فساد کاهش پیدا میکند و در مرحله بعد برخورد قضایی و امنیتی با فساد میشود.
کاهش فساد با مطالبه عمومی در شفافیت
دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه باید فضای اداری و اقتصادی کشور را با شفافیت به سمتی ببریم که امکان وقوع فساد کم شود، افزود: باید بدنه نخبگان حوزوی و دانشگاهی درگیر این مسئله شوند تا بتوانیم شفافیت را به مطالبه عمومی تبدیل کنیم.
لینک کوتاه: https://fesadsetiz.ir/qhur