جایگاه اقتصاد ایران در جهان
محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور امروز در 51 امین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی در بانک مرکزی در جمع رؤسای بانکهای مرکزی اعضاء گفت: ایران در سال 2022 از نظر شاخص برابری قدرت خرید با داشتن 1600 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی به عنوان 22 امین اقتصاد برتر دنیا تبدیل شده است.
وی همچنین گفت: رتبه ایران در زمینه فناوری از جایگاه 106 در سال 2015 به رتبه 60 در سال 2020 ارتقاء پیدا کرد.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه ایران از نظر داشتن فارغالتحصیلان دانشگاهی و زیرساختهای مهم از قبیل امکانات ارتباطی و حمل و نقل و همچنین دارا بودن موقعیت جغرافیایی در کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب جایگاه متمایزی دارد،گفت: کشور ما از نظر ظرفیت سرمایهگذاری دارای ظرفیت بالایی است و ایران میتواند کشورهای شرق آسیا را به خاورمیانه و همچنین کشورهای شمال و جنوب را از طریق ترانزیت کالایی به یکدیگر متصل کند.
ارتباط گیری تجاری ایران با کشورها
وی گفت: ایران با داشتن ذخایر طبیعی و معدنی در جایگاه پنجم دنیا قرار دارد و از نظر تنوع اقلیمی و محصولات کشاورزی ظرفیت مهمی برای تولید و تأمین غذا وهمچنین توسعه گردشگری در اختیار دارد.
معاون اول رئیسجمهور همچنین به رشد تجارت الکترونیک در کشور اشاره کرد و گفت: در بخش تجارت الکترونیک و مهاجرت کسب و کارهای سنتی به فضای دیجیتال از رشد 94 درصد در سه سال اخیر برخوردار شدهایم که نشان از ظرفیت توسعه در این بخش دارد.
حذف دلار بر مبادلات ایران و روسیه
مخبر همچنین گفت: در زمینه تجارت خارجی کشور ما پیگیر ارتباط با کشورهای همسایه از جمله 15 کشور همسایه در اطراف ایران و اتحادیههای مختلف دارد و سازمانهایی مانند اتحادیههای پایاپای آسیایی میتواند در توسعه تجارت بین اعضاء نقش مهمی ایفا کند.
در حاشیه این نشست محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در مذاکره با رئیس بانک مرکزی روسیه بر حذف دلار از مبادلات تجاری ایران و روسیه تاکید کرد.
وی همچنین گفت: اتحادیه پایاپای آسیایی بایدتلاش کنند سایر اعضایی که درخواست عضویت دارند را سریعا بررسی کرده و پذیرش کنند.
لین کوتاه: https://fesadsetiz.ir/m652