اقتصاد بین الملل

دلارزدایی دستور کاری برای نشست بریکس

لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس‌جمهور برزیل، جمعه در جریان اجلاس پیمان مالی جدید جهانی در پاریس اظهار داشت که قصد دارد موضوع دلارزدایی را در نشست بعدی بریکس مطرح کند. گروه بریکس متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی هستند.

نشست سران این بلوک اقتصادی قرار است در ۲۲ تا ۲۴ اوت (۳۱ مرداد تا ۲ شهریور) سال جاری میلادی در ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی برگزار شود.

مشخص نیست چرا برزیل و آرژانتین با ارز دلار دادوستد می‌کنند. چرا ما این کار را با استفاده از ارزهای خودمان انجام نمی‌دهیم؟ چرا برزیل و چین نمی‌توانند با ارزهای خود معامله کنند؟ این سؤال که «چرا باید دلار بخرم؟» مسئله من است و به نظرم باید در جلسه بعدی بریکس درباره آن بحث کنیم.

پیمان مالی جدید در جهانی

رهبران ۵۰ کشور در پاریس گرد هم آمده‌اند تا در نشستی دوروزه درباره اجلاس پیمان مالی جدید جهانی به میزبانی امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، شرکت کنند.

هدف از برگزاری این اجلاس، دستیابی به اجماع درباره اصلاح نظام مالی جهانی و ارائه پیشنهادهایی برای بحث بیشتر در اجلاس‌های دیگر است.

گفته می‌شود هفته گذشته، مکرون برای حضور در نشست آتی بریکس ابراز علاقه کرد؛ اما، روسیه با اشاره به «سیاست خصمانه و غیرقابل قبول» فرانسه در قبال مسکو، با حضور وی مخالفت کرد.

ایجاد واحد پولی مشترک بریکس

رئیس‌جمهور برزیل درباره کشورهایی که دلار آمریکا را در تجارت جهانی کنار می‌گذارند و به جای آن از ارزهای ملی خود استفاده می‌کنند، صحبت کرده است.

وی همچنین حمایت خود را از «ایجاد واحد پولی مشترک بریکس» اعلام کرده است که انتظار می‌رود در نشست آتی رهبران این بلوک اقتصادی درباره آن بحث شود.

لولا دا سیلوا در ماه آوریل گفت: من طرفدار ایجاد ارز تجاری بین کشورهایمان در چارچوب بریکس هستم، درست مانند اروپایی‌ها که یورو را ایجاد کردند.

وی که بانک بریکس را یک مؤسسه مالی جایگزین می‌داند، در ماه مه اظهار داشت: می‌خواهیم بانک بریکس به‌ عنوان ابزاری جایگزین برای تأمین مالی تقویت شود و همکاری خود را با بانک توسعه آفریقا افزایش خواهیم داد.

 

 

 

لینک کوتاه:            https://fesadsetiz.ir/9yre

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا