
به گزارش روابط عمومی قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان، از راهاندازی مجموعهای از آزمایشگاههای مرجع در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه نیروگاههای خورشیدی خبر داد.
امرایی با اشاره به حجم بالای واردات تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر، تأکید کرد: کنترل کیفیت تجهیزات وارداتی ، اولویتی جدی در مسیر توسعه انرژیهای پاک است. وی همچنین خواستار استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در فرآیند بومیسازی فناوری شد.
وی در ادامه گفت: رعایت معیارهایی نظیر ایمنی، دوام محیطی، عملکرد انرژی و مسائل زیستمحیطی در ارزیابی تجهیزات انرژیهای تجدیدپذیر امری ضروری است. این امر نیازمند تدوین و بهروزرسانی استانداردهایی متناسب با اقلیم ایران خواهد بود.
امرایی در ادامه افزود: پروژه احداث نخستین آزمایشگاه جامع تجدیدپذیر کشور در پژوهشگاه نیرو آغاز شده در قالب آن راهاندازی ۱۲ آزمایشگاه در زمینههای خورشیدی، بادی، ذخیرهسازی انرژی و زمینگرمایی هدفگذاری شده است.
در فاز نخست این پروژه، پنج آزمایشگاه تخصصی شامل ماژول، اینورتر و کابل در حوزه خورشیدی، و کالیبراسیون بادسنجها و تست عملکرد در حوزه انرژی بادی راهاندازی خواهند شد. این فاز تا سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد.
وی همچنین از برنامهریزی برای راهاندازی آزمایشگاههای مرجع نیروگاه خورشیدی شامل پنل و مبدل در کشور خبر داد و تأکید کرد منابع مالی لازم از محل ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان پیشبینی شده است. معاونت علمی امیدوار است با همکاری وزارت نیرو، این فرآیند تسریع شود.