ایران وارد حیاط خلوت روس ها شد
حسین علیمراد صبح امروز (شنبه، دوم مهرماه) در حاشیه بازدید عبدی جمیل ایمیامینوویچ، معاون وزیر انرژی کشور ازبکستان از شانزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با تأکید بر اینکه ظرفیتهای همکاری میان ایران و ازبکستان بسیار زیاد است، اظهار کرد: بر اساس مذاکراتی که پیش از این بنده در ازبکستان داشتم قرار است کارگروه مشترکی میان دو کشور برای توسعه روابط دو کشور در زمینه پتروشیمی و نفت و گاز ایجاد شود.
وی با بیان اینکه روزانه معادل یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه نفت خام خوراک در مجتمع های پتروشیمی ایران تبدیل به محصولات پتروشیمی می شود، گفت: هم اکنون ظرفیت اسمی مجتمع های پتروشیمی در ایران حدود ۹۱ میلیون تن در سال است که از این میزان به صورت واقعی ۶۵ میلیون تن آن تولید میشود.
رئیس کل امور بینالملل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: ایران هم اکنون در دو هاب ماهشهر و عسلویه خود ۴۱ مجتمع پتروشیمی فعال و ۳۸ طرح در حال ساخت دارد و تا ۱۰ سال آینده چهار هاب پتروشیمی جدید با ۳۰ طرح جدید به این میزان افزوده خواهد شد.
علیمراد یادآور شد: در حوزه کاتالیستهای مصرفی در صنعت پتروشیمی از ۹۹ نوع مورد استفاده هماکنون ۸۵ نوع آن در ایران تولید میشود و بر اساس برنامهریزی صورت گرفته تا ۳ سال آینده مابقی کاتالیستهای مورد نیاز بومیسازی میشود.
آمادگی ایران برای ارائه خدمات فنی مهندسی پایه به ازبکستان
وی به دستاوردهای ایران در زمینه دستیابی ایران به دانش فنی تولید پلیالفینها، پلیپروپیلن، آمونیاک، تبدیل گاز به پلیالفینها، اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه فرآیندهای الفینی نیاز آنچنانی به لایسنس خارجی ندارد، از این رو شرکتهای ایرانی آماده ارائه خدمات فنی مهندسی پایه به کشور ازبکستان هستند
رئیس کل امور بینالملل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: ایران تا پایان برنامه پنج ساله هفتم توسعه تولید صنعت پتروشیمی خود را به ۱۴۱ میلیون تن در سال خواهد رساند، برای رسیدن به این میزان تولید ۶۹ پروژه جدید پتروشیمی به ارزش ۳۶ میلیارد دلار در کشورمان ایجاد خواهد شد؛ ضمن آنکه از این میزان سرمایهگذاری تاکنون ۸.۵ میلیارد دلار جذب شده است.
علیمراد تصریح کرد: بر اساس قیمتهای جهانی سال ۲۰۱۶ درآمد صنعت پتروشیمی ایران از ۲۱ میلیارد دلار کنونی در سال ۲۰۲۵ به ۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید.
وی حجم تبادلات محصولات پتروشیمی ایران و ازبکستان را در سال ۲۰۲۱ میلادی بیش از ۵۴ هزار تن اعلام کرد و گفت: هماکنون انواع محصولات پتروشیمی مانند پلیاتیلنها، گلایکول، پیویسی، پروپیلن و آمین به این کشور صادر میشود؛ به نظر میرسد با کاهش تعرفه واردات از سوی این کشور بتوانیم شاهد افزایش چشمگیر صادرات محصولات پتروشیمی به این کشور باشیم.