اقتصاد بین الملل

آثار ناگوار تحریم بر زندگی مردم

گزارش و بررسی یک اندیشکده آمریکایی نشان می‌دهد که تحریم‌های اقتصادی اثرات ناگوار و مخرب فروانی بر زندگی مردم عادی در کشورهای هدف دارند.

اندیشکده آمریکایی موسوم به «مرکز تحقیقات اقتصادی و سیاسی» گزارش داده که تحریم‌های اقتصادی باعث افزایش مرگ و میر، گسترش فقر، رشد نابرابری‌های اقتصادی، کاهش درآمد سرانه و افت حقوق بشر در کشورهای هدف می‌شوند.

.

تحریم‌ها باعث افت معنادار استانداردهای زندگی

«فرانسیسکو رودریگز» نگارنده این گزارش به مرور نتایج ۳۲ تحقیقی پرداخته که آثار تحریم‌ها بر استانداردهای زندگی را مورد بررسی قرار داده‌اند.

رودریگز در این فراتحلیل به این نتیجه رسید که در ۳۰ مورد از تحقیقات فوق‌الذکر پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌ند که تحریم‌ها باعث افت معنادار استانداردهای زندگی در کشورهای هدف از جمله افغانستان، ایران و ونزوئلا شده است.

تحریم ها بسیار آسیب‌زننده و گاهی مرگ‌آور

رودریگز می‌گوید: «اینکه آیا تحریم‌ها باعث آسیب به مردم عادی در کشورهای هدف می‌شوند سوالی است که بحث بر سر آن داغ است، در حالی که اصلاً نیازی به بحث نیست.»

وی اضافه کرد: «شواهد به دست آمده از تقریباً همه بررسی‌های انجام‌شده بر روی تحریم‌های اقتصادی نشان می‌دهند که آنها بسیار آسیب‌زننده و گاهی مرگ‌آور هستند.»

اندیشکده آمریکایی گزارش داده در کشورهای افغانستان، ایران و ونزوئلا محدود کردن دسترسی دولت‌ها به منابع ارزی موجب شده کشورهای مذکور در تأمین کالاها و خدمات اساسی برای شهروندان با مشکل مواجه شوند.

رودیگز گفته نتایج این تحقیق می‌تواند باعث شود پژوهشگران نگاه دقیق‌تری به کانال‌هایی که تحریم‌ها بر زندگی مردم اثر می‌گذارند داشته باشند.

وی گفته است: «تجارب کشورهایی مانند افغانستان،ایران و ونزوئلا علاوه بر این نشان می‌دهد چرا مکانیسم‌های محافظتی مانند معافیت‌های بشردوستانه قادر به جبران این اثرات جانبی نیستند.»

تحریم‌ها علیه ایران

دولت آمریکا در راستای اهداف خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی اسلامی ایران و پیشبرد جنگ اقتصادی علیه این کشور تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف وضع کرده است. واشنگتن شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های مستقر در کشورهای ثالث را به تبعیت از این تحریم‌ها ملزم می‌کند.

«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» وزارت خزانه‌داری یا «FTI» که در سال ۲۰۰۴ به عنوان یکی از نهادهای وزارت خزانه‌داری آمریکا ایجاد شده مرکز طراحی جنگ اقتصادی این کشور علیه کشورهای مخالف با سیاست‌های کلان واشنگتن به شمار می‌رود.

«دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» مأموریت ادعایی خود را «اجرای راهبردهای دولت آمریکا برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم در سطح داخلی و بین‌المللی، تدوین و اجرای راهبردهای ملی در خصوص مبارزه با شبکه‌های پولشویی و تأمین مالی تروریسم» اعلام می‌کند.

اتاق ساکت جنگ اقتصادی

یکی از مهم‌ترین اهداف و محورهای فعالیت «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را هدایت جنگ اقتصادی علیه ایران، ضربه زدن به گروه‌های محور مقاومت و تبدیل کردن نظام مالی آمریکا به یک اهرم فشار علیه اقتصاد کشورهای ناهمسو با این کشور تشکیل می‌دهند.

«سی‌ان‌ان» در گزارشی در سال ۲۰۱۰ «دفتر تروریسم و اطلاعات مالی» را «اتاق جنگ ساکت» علیه ایران توصیف کرده و درباره آن نوشته است: «آنها در واقع، مسئول فلج کردن اقتصاد ایران هستند.» «سی‌ان‌ان» نوشته فعالیت‌های این دفتر معمولا بدون جار و جنجال انجام می‌شوند اما اثرگذار هستند.

 

 

لینک کوتاه:            https://fesadsetiz.ir/yh04

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا