اقتصاد بین الملل

ایران در جایگاه هفتم تولید فولاد جهان

انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، تولید فولاد ایران در ماه اکتبر ۲۰۲۳، دهمین ماه سال جاری میلادی برابر با مهر ماه ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش 3.5 درصدی به 3.1 میلیون تن رسیده است.

تولید فولاد ایران در ماه سپتامبر (شهریور ماه) 12.7 درصد کاهش یافته و به 2.4 میلیون تن رسیده بود.

تولید فولاد ایران در 10 ماه نخست امسال به 25.1 میلیون تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۰.1 درصدی داشته است.

بازگشت ایران به جایگاه هفتم تولید فولاد در جهان

بر اساس گزارش انجمن جهانی، ایران در این ماه دوباره به جایگاه هفتم تولید فولاد در جهان بازگشته است.

ایران در فوریه ۲۰۲۱ (بهمن ۱۳۹۹)، در میان بزرگ‌‌ترین تولیدکنندگان فولاد جهان در جایگاه دهم قرار گرفت که از آن زمان تا دسامبر ۲۰۲۲ این جایگاه را حفظ کرده بود، اما در نخستین ماه سال ۲۰۲۳ یک پله صعود کرد و به جایگاه نهم رسید.

در گزارش ماه مارس، سومین ماه میلادی، ایران در میان ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد نبود و ترکیه در جایگاه نهم و ایتالیا در جایگاه دهم قرار گرفته بودند اما در ماه آوریل (فروردین ماه ۱۴۰۲) جایگاه هشتم و در ماه می (اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) جایگاه هفتم در جهان را از آن خود کرد.

ایران در ماه ژوئن ۲۰۲۳ برابر با خرداد ۱۴۰۲ جایگاه هفتم تولید فولاد در جهان را حفظ کرد اما در ماه جولای یعنی تیر ماه با ۳ پله سقوط به جایگاه دهم بازگشت و در ماه‌های آگوست و سپتامبر در این جایگاه قرار دارد.

اکنون ترکیه در جایگاه هشتم، آلمان در جایگاه نهم و برزیل در جایگاه دهم قرار دارد.

میزان تولید ماهانه فولاد ایران در سال 2023

ایران در ژانویه ۲۰۲۳ (دی ماه سال گذشته) ۲.۷ میلیون تن فولاد، در فوریه امسال ( بهمن ماه سال گذشته) ۲.۴ میلیون تن فولاد و در مارس امسال ( اسفند ماه) ۲.۲ میلیون تن فولاد و در ماه آوریل (فروردین ماه ۱۴۰۲) ۳.۱ میلیون تن فولاد، در ماه می (اردیبهشت ماه) ۳.۳ میلیون تن، در خرداد ماه یعنی ژوئن ۳.۲ میلیون تن فولاد، در تیر ماه یعنی جولای ۲ میلیون تن فولاد، در مرداد ماه یعنی آگوست 1.6 میلیون تن فولاد تولید کرده است.

ایران در سال گذشته ۳۰.۶ میلیون تن فولاد تولید کرد

بر اساس این گزارش، تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۲ به ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسیده که نسبت به سال گذشته ۸ درصد بیشتر شده است.

همچنین بر اساس آمار این نهاد بین‌المللی، تولید فولاد ایران طی سال ۲۰۲۱ به ۲۸.۳ میلیون تن رسیده است که نسبت به سال ۲۰۲۰ کاهش ۱.۸ درصدی را نشان می‌دهد.

۶۷ درصد تولید فولاد منطقه غرب آسیا در اختیار ایران

تولید فولاد در غرب آسیا در ماه اکتبر 5 درصد افزایش یافته و به 5 میلیون تن رسیده است.

با توجه به تولید 3.1 میلیون تنی ایران در این ماه، 62 درصد تولید فولاد غرب آسیا در دهمین­ ماه سال ۲۰۲۳ در اختیار ایران بوده است.

تولید فولاد در غرب آسیا در سال ۲۰۲۲ نیز افزایشی بوده و نسبت به سال ۲۰۲۱ رشد ۷.۱ درصدی را ثبت کرده و به ۴۴ میلیون تن رسیده و با توجه به تولید ۳۰.۶ میلیون تنی ایران در سال گذشته میلادی، ۶۹.۵ درصد تولید فولاد غرب آسیا را ایران تولید کرده است.

کشورهای غرب آسیا که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته‌اند، شامل ایران، قطر، عربستان و امارات هستند.

افزایش تولید فولاد جهان

71 کشور تولیدکننده فولاد در جهان در دهمین ماه سال ۲۰۲۳ یعنی ماه اکتبر 150 میلیون تن فولاد تولید کرده‌اند که 0.6 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

تعداد 2 کشور از ۱۰ کشور نخست تولیدکننده فولاد جهان در ماه اکتبر با کاهش تولید و 8 کشور با افزایش تولید همراه شدند.

چین در این ماه، با تولید 79.1 میلیون تن، هند با تولید 12.1 میلیون تن و ژاپن با تولید 7.5 میلیون، ۳ تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان بودند.

بر اساس این گزارش، کشورهای تولیدکننده فولاد جهان در سال ۲۰۲۲ بیش از یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون تن فولاد تولید کرده‌اند که نسبت به سال ۲۰۲۱ کاهش ۴.۲ درصدی را نشان می‌دهد.

این کشورها در سال ۲۰۲۱ بیش از یک میلیارد و ۸۷۸ میلیون تن فولاد تولیده کرده بودند.

بیشترین افزایش تولید برای هند

بیشترین افزایش تولید فولاد در این ماه با 15.1 درصد به هند تعلق دارد و بیشترین کاهش تولید با 10.2 درصد به برزیل اختصاص دارد.

کاهش 7.3 درصدی تولید فولاد اتحادیه اروپا

بر اساس برآوردهای انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در ماه اکتبر با کاهش 7.1 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۰.۶ میلیون تن رسیده است.

سایر کشورهای اروپایی یعنی بوسنی و هرزگوین، مقدونیه، نروژ، صربستان، ترکیه و انگلیس کاهش 0.2 درصدی تولید داشتند و میزان تولید فولاد آنها به ۳.6 میلیون تن رسیده است.

در ادامه این گزارش آمده است، کشورهای آسیا و اقیانوسیه که شامل استرالیا، چین، هند، ژاپن، نیوزیلند، پاکستان، کره جنوبی، تایوان، تایلند و ویتنام هستند، در ماه اکتبر 108.8 میلیون تن فولاد تولید کردند که 0.8 درصد بیشتر شده است.

تولید فولاد کشورهای آمریکای شمالی (شامل کانادا، کوبا، السالوادر، گواتمالا، مکزیک و آمریکا) نیز در این ماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بدون تغییر و به 9.3 میلیون تن رسیده است.

تولید فولاد آفریقا که شامل کشورهای مصر، لیبی و آفریقای جنوبی است با افزایش 3.5 درصدی به 1.9 میلیون تن رسیده است.

همچنین تولید فولاد کشورهای مستقل مشترک‌المنافع (بلاروس، قزاقستان، مولداوی، ازبکستان)، روسیه و اوکراین در این بازه زمانی با 12.9 درصد افزایش به 7.4 میلیون تن رسیده است.

بر اساس این گزارش، تولید فولاد کشورهای آمریکای جنوبی که شامل آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، اکوادر، پاراگوئه، پرو، اوروگوئه، ونزوئلا هستند، نیز با کاهش 8.7 درصدی به 3.4 میلیون تن تولید داشته‌اند.

انجمن جهانی فولاد، یکی از بزرگ‌ترین و پویاترین انجمن‌های صنعتی در جهان است که در همه کشورهای بزرگ تولیدکننده فولاد عضویت دارد.

این انجمن بین‌المللی، نماینده تولیدکنندگان فولاد، انجمن‌های ملی و منطقه‌ای صنعت فولاد و موسسات تحقیقاتی فولاد است.

در این گزارش، 71 کشور که 98 درصد فولاد کل جهان را تولید می‌کنند، مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

 

 

 

 

لینک کوتاه:                        https://fesadsetiz.ir/euxa

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا