اقتصاد بین الملل

سخت تر شدن بحران انرژی در اروپا

 سعد بن شریده الکعبی، وزیر مشاور در امور انرژی قطر طی نطقی در اجلاس اقتصادی امروز در قطر گفت: پیش بینی می‌شود که  اروپا در آینده پیش رو با کمبود شدید نفت و گاز مواجه شود.

وی تاکید کرد: تنها چیزی که امسال بشریت و اروپا را نجات داد، زمستان معتدل و کاهش رشد اقتصادی بود؛ اما فصل نسبتاً معتدل زمستان گذشته این قاره را از مشکلات بزرگ‌تری در امان نگه داشت.

الکعبی گفت: اگر بهبود اقتصاد در سال 2024  شروع و زمستان عادی فرا برسد، من معتقدم آنچه در آینده خواهد آمد(بحران انرژی برای اروپا) حتی بزرگتر خواهد بود.

بررسی منابع آینده انرژی در جهان

وی افزود: همه باید با هدف دستیابی به ثبات اقتصادی با توجه به بحران‌هایی که برخی از کشورهای جهان تجربه می‌کنند، منابع آینده انرژی در جهان را به صورت دقیق بررسی کنند.

وی تاکید کرد که قطر در سال 2026 حدود 106 میلیون تن منابع انرژی تولید خواهد کرد و کشورش در تلاش است تا ضمن حفاظت از اقتصاد داخلی، شرایط و الزامات بازار خارجی را برآورده کند.

وزیر مشاور در امور انرژی قطر همچنین بر لزوم سرمایه گذاری در حوزه نفت مطابق با توصیه های دبیر کل اوپک تاکید کرد.

الکعبی تاکید کرد: اگر آنها(اروپایی‌ها)  متوجه این موضوع نباشند و برنامه درستی نداشته باشند و با تولیدکنندگان ننشینند و دست از آزار دادن شرکت‌های نفت و گاز برندارند باید تحمل رویارویی با واقعیت را داشته باشند.

عرضه انرژی روسیه به اروپا

به دنبال قضیه جنگ اوکراین، روسیه بخش عمده ای از عرضه خود را به کشورهای اروپایی که سعی در تنوع بخشیدن به منابع خود و کاهش وابستگی به نفت و گاز روسیه داشتند، قطع کرد. با این حال، زمستان گذشته که شاهد سرمای کمتر از حد انتظار بود، این قاره از مشکلات عمده مربوط به بحران انرژی در امان ماند.

عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی نیز طی نطقی در این اجلاس گفت: ائتلاف اوپک پلاس 3 هدف دارد که عبارتند از هوشیاری، ابتکار و احتیاط نسبت به آنچه ممکن است در آینده رخ دهد.

وی افزود: ما بخشی جدایی ناپذیر از این منطقه در جهان هستیم و بخشی از این خانواده خلیج(فارس) هستیم و از همین رو نگاهی پیش دستانه نسبت به آنچه ممکن است در آینده در رابطه با اقتصاد جهانی رخ دهد، خواستاریم.

وزیر سعودی با بیان اینکه انتظارات عامل بسیاری از نوسانات در بازارهای انرژی در سال 2022 بود، گفت: آژانس بین المللی انرژی طی سال گذشته 2022 و تاکنون به دلیل انتظارات نادرست خود از بازار نفت باعث نوسانات قیمتی در بازارهای انرژی شد.

بن سلمان  با اشاره به اینکه ائتلاف اوپک پلاس نقش متعادل کننده بازار را ایفا می‌کند و در عین حال قیمت‌ها را دستکاری نمی‌کند، خواستار این شد که این ائتلاف نسبت به آینده هوشیار و فعال باشد و تصمیمی فعال برای کنترل بسیاری از عوامل ایجاد کننده بی اعتمادی در بازار نفت اتخاذ کند.

 

 

لینک کوتاه:        https://fesadsetiz.ir/697d

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا