دو سال بدون خاموشی رهآورد دولت سیزدهم
تابستان سال ۱۴۰۰ روزهای سخت و تلخ خاموشیها باعث نارضایتی مردم شده بود؛ ایامی که مردم، صاحبان صنایع و نیز کسبوکارهای کوچک و بزرگ هر روز منتظر قطعی برق بودند تا از زندگی و حرفه خود بازمانند.
این روزهای تلخ یکی بعد از دیگری میگذشت تا آنکه دولت سیزدهم و به دنبال آن وزارت نیرو سکان امور را به دست گرفت و تلاش بیوقفه خود را برای کاهش و حذف خاموشیها به کار گرفت
«علیاکبر محرابیان» وزیر نیرو نیز یکی از اصلیترین برنامههای خود را توسعه ظرفیت نیروگاهی که به فراموشی سپرده شده بود، اعلام کرد و بعد از کسب رای اعتماد از مجلس برنامههای خود ازجمله توسعه ظرفیت نیروگاهی را اجرایی کرد.
افزایش توان تأمین برق پایدار برای بخشهای مختلف کشور
محرابیان برای افزایش توان تأمین برق پایدار برای بخشهای مختلف کشور تنها به توسعه ظرفیت نیروگاهی بسنده نکرد و برایآنکه مردم را هم تشویق به رعایت مدیریت مصرف کند طرح اختصاص پاداش به مشترکانی که تا سقف الگوی برق مصرف کنند را اجرایی کرد.
توجه همزمان وی به این دو موضوع در کنار تلاش برای رفع محدودیتهای نیروگاهی و منطقههای انتقال برق سبب شد تابستان ۱۴۰۱ بدون خاموشی به پایان برسد، درحالیکه بیش از هفت هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق افزوده شده بود و تعداد زیادی از مشترکان برق هم پاداش گرفتند.
کسب این موفقیت در تابستان ۱۴۰۱ سبب شد تلاشها برای تداوم آن در تابستان ۱۴۰۲ بیشتر شود تا مردم برای دومین بار تجربه روزهای گرم بدون خاموشی را تجربه کنند.
بر این اساس وزیر نیرو تلاش برای تأمین پایدار برق را از مهرماه ۱۴۰۱ بهعنوان یک تکلیف برای همه مجموعه صنعت برق کشور مقرر کرد تا با انجام برنامههای تدارکدیدهشده بتوانند برق تابستان را هم بدون خاموشی تأمین کنند.
بنا بر این گزارش، ۱۴۰ برنامه عملیاتی برای این منظور در دستورکار قرار گرفت که شامل بخشهای توسعه ظرفیت نیروگاهی، انجام بهموقع تعمیرات نیروگاهی و رفع اشکالات پستهای و خطوط انتقال برق ازیکطرف و افزایش میزان مشارکت مردم در رعایت الگوی مصرف بود.
اقدامات عالی جهت تقویت شبکه برق کشور
افزایش ظرفیت نیروگاهی انجام شد و بیش از هفت هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور در نیروگاههای حرارتی، تجدیدپذیر و مقیاس کوچک محقق شد.
سخنگوی صنعت برق در همین باره و در نشستی که روزهای اخیر با خبرنگاران داشت، گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون هفت هزار و ۸۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است؛ علاوه بر این پستهای برق و خطوط انتقال نیز افزایش متناسبی یافت.
مصطفی رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: همچنین یک هزار و ۵۶۰ مگاوات ناشی از ارتقا توان نیروگاههای موجود به دست آمد.
وی درباره وضعیت شبکه انتقال کشور گفت: اقدامهای خوبی برای تقویت شبکه برق انجام شد.
سخنگوی صنعت برق طول شبکه انتقال کشور را ۹۸۶ هزار کیلومتر اعلام کرد و از برنامهریزی برای رفع مشکلات شبکه خبر داد.
اعمال این روشهای فنی سبب شد برق موردنیاز کشور در تابستان امسال هم تأمین شود؛ علاوه بر این روشها در بخش مشارکتدادن مردم در اعمال مدیریت مصرف با اختصاص پاداشهای تا ۲۰ برابری نیز بهخوبی دنبال شد.
رجبی مشهدی در این مورد هم گفت: طرح اختصاص پاداش به مشترکان امسال بهخوبی اجرا شد و در نتیجه آن ۴۰ درصد مشترکان مشمول پاداش شدند.
وی، میزان پاداش را ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد که این امر سبب کاهش مصرف در بخش خانگی برای نخستینبار و افزایش آن در بخش صنعت شد.
جلو زدن مصرف برق صنعت از بخش خانگی
ویژگی تأمین برق امسال کشور این بود که برای نخستینبار میزان مصرف برق بخش صنعت از بخش خانگی جلو زد.
احمد حیدری معاون حقوقی، پشتیبانی و امور مجلس وزیر نیرو در این باره گفت: امسال برای نخستینبار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران رشد مصرف برق صنایع از بخش خانگی بیشتر شد.
وی افزود: همواره بخش صنعت درصدی از برق خانگی را مورداستفاده قرار میداد که کمتر از برق بخش خانگی بود. امسال برای نخستینبار این روند تغییر کرد و بخش صنعت که بخش تولید کشور است با رشد خوب مصرف برق روبرو شد.
جمیع اقدامهای انجام شده برای تأمین برق تابستان ۱۴۰۲ سبب شد تا با وجود شکستهشدن ۳۵ باره رکورد مصرف برق در روزهای اوج بار دومین تابستان بدون خاموشی هم در تابستان ۱۴۰۲ رقم خورده و کارنامه درخشانی برای وزارت نیرو رقم بزند.
لینک کوتاه: https://fesadsetiz.ir/kd3i