بررسی فرصتهای اقتصادی و سرمایهگذاری ایران و سنگال / رایزنی درباره سرمایه گذاری در معادن سنگال توسط ایران
نشست بررسی فرصت های اقتصادی و سرمایهگذاری ایران و سنگال با حضور مدیرکل آفریقای سازمان توسعه تجارت، سفیر ایران در سنگال، سفیر سنگال در ایران و جمعی از تجار علاقمند به تجارت با سنگال به میزبانی سازمان توسعه تجارت برگزار شد.
در ابتدای این نشست قنادزاده، مدیرکل آفریقای سازمان توسعه تجارت با اشاره به بی توجهی صورت گرفته به موضوع تجارت با آفریقا در سالیان گذشته، با انتقاد از این اتفاق گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و تغییر نگاه به آفریقا توانستیم تجارت خود با کشورهای این قاره را توسعه دهیم به طوری که برای اولین بار طی چهار ماهه نخست سال جاری نام ۲ کشور آفریقایی در میان ۲۰ شریک تجاری اول جمهوری اسلامی ایران دیده میشود.
نگاه مثبت دولت سیزدهم به تجارت با کشورهای آفریقایی
وی با بیان اینکه نگاه دولت فعلی ظرفیتهای موجود در تجارت با کشورها است و توجهی به اسم و برند ندارد گفت: به طور مثال کشوری مانند موریس که مردم ما شناخت چندانی از آن ندارند در حوزه مسائل پولی و بانکی پیشرفت چشمگیری داشته و سنگاپور قاره آفریقا محسوب میشود. با این کشور وارد تعامل شده ایم و در این هفته میزبان هیأتی ۶۰ نفره از موریس بودیم.
مدیرکل آفریقای سازمان توسعه تجارت با اشاره به صدور مجوز راه اندازی ۷ مرکز تجاری در قاره سیاه گفت: هم اکنون ۳ مرکز تجاری فعال در این قاره داریم که امیدواریم تا پایان سال به ۱۰ مورد برسد، این مراکز به نوعی سفارتخانههای اقتصادی و بازرگانی ایران محسوب میشوند و وظیفه ارائه انواع خدمات به بازرگانان را دارند.
وی هم چنین با ابراز امیدواری نسبت به تشکیل جلسات ستاد آفریقا گفت: با برگزاری جلسه این ستاد تصمیمات مهمی در خصوص تسهیلات ویژه تجارت با آفریقا اتخاذ میشود.
دلایل مفید بودن سرمایه گذاری و تجارت با سنگال
در ادامه این نشست دکتر دهشیری سفیر ایران در سنگال در سخنانی کوتاه به بیان ۱۰ دلیل برای سرمایهگذاری ایران و سنگال و تجارت با سنگال پرداخت و گفت: دلیل اول این است که سنگال از ثبات سیاسی و امنیتی برخوردار است و تاکنون در این کشور از زمان استقلال شاهد کودتا و جنگ نبوده ایم.
وی ادامه داد: دلیل دیگر اینکه سنگال دارای رشد اقتصادی مداوم بوده و پیشرفت اقتصادی خوبی دارد. دلیل سوم نیز مسلمان بودن مردم این کشور و قرابت دینی و مذهبی آنها با ایرانیان است.
سفیر ایران در سنگال دلیل چهارم را عضویت سنگال در اتحادیههای اقتصادی با ۱۵ کشور دیگر و تجارت آزاد عنوان کرد و افزود: این کشور دروازه ورود به ۱۵ کشور آفریقایی است چرا که با سرمایه گذاری و تولید در این کشور میتوانید به تمام این کشورها با تعرفه صفر صادرات داشته باشید.
وی سابقه حضور ایرانیان در سنگال و سرمایهگذاری ایران و سنگال را دلیل پنچم عنوان کرد و تاکید کرد: ایرانخودرو در سنگال سرمایه گذاری کرده و خودروهای پلیس و تاکسیهای این کشور سمند هستند، آنها دیدگاه مثبتی نسبت به محصولات ایرانی دارند ضمن اینکه سرمایه گذاری در صنعت خودرو تا ۷ سال از عوارض گمرکی معاف خواهد بود.
دهشیری در ادامه دلایل ششم تا دهم را اینگونه برشمرد: علاقمندی مردم سنگال به حضرت امام (ره) و انقلاب اسلامی، وجود امکانات زیاد برای سرمایه گذاری، وجود معادن فراوان به ویژه آهن، جایگاه ویژه و بالای سنگال در مجامع بین المللی و تاسیس مرکز تجاری در سنگال.
در ادامه سالیو نیانگ دیانگ سفیر سنگال در ایران نیز ضمن استقبال از حضور تجار و سرمایه گذاران ایرانی در کشورش گفت: در هماهنگی کامل ۲ سفارتخانه در کمترین زمان روادید سفر به ۲ کشور صادر میشود.
وی از تلاش دو کشور برای انجام کارهای بزرگ خبر داد و گفت: پیوندهای اقتصادی میتواند یکی از این کارها باشد. سنگال از نطر تکنولوژی و فناوری از برنامه عقب است و کارخانههای کمی در این کشور فعال هستند و این فرصت مناسبی برای حضور سرمایه گذاران در کشور ماست.
وی با بیان اینکه هر فردی که در سنگال اقدام به تاسیس کارخانه کند از معافیتهای گمرکی و مالیاتی بهره مند میشود گفت: یک شهرک صنعتی داریم که میتواند منطقه ویژه حضور ایرانیها باشد و دولت سنگال شرایط را برای حضور ایرانیها در این شهرک فراهم میکند.
رایزنی درباره سرمایه گذاری در معادن سنگال توسط ایران
در ادامه نماینده ویژه رئیس جمهور سنگال گفت: معدن سنگ آهن این کشور، ذخیره قطعی ۶۵۰ میلیون تن سنگ آهن دارد و با انجام اکتشافات تکمیلی تا ۳ میلیارد تن نیز افزایش مییابد که تمایل داریم سرمایه گذاران ایرانی در این طرح حضور یابند.